Navodila za delo od doma s pomočjo programa ISL AlwaysOn

Last updated 13 days ago

  1. ISL AlwaysOn se nahaja na povezavi: http://isl.gov.si
    s1.png 48.01 KB
  2. V prvem koraku je potrebno izbrati možnost ki se nahaja v zgornjem zavihku »Prijava za operaterje« (označeno z rdečo barvo). V drugem koraku je potrebno izbrati »SMS« kot način prijave za nadaljevanje postopka (označeno s sivo barvo).
    s2.png 67.55 KB
  3. V prvo okno je potrebno vnesti svoj e-poštni naslov ime.priimek@gov.si (označeno z rdečo). V drugo okno je potrebno vnesti vašo osebno PIN številko (označeno z rdečo). Na koncu je potrebna potrditev z gumbom »Nadaljuj« (modre barve).
    s3.png 64.49 KB
  4. Na vaš mobilni telefon prejmete SMS z enkratnim geslo, ki ga je potrebno vnesti v okno za »Enkratno geslo« (označeno z rdečo). Na koncu je potrebna potrditev z gumbom »Nadaljuj« (modre barve).
    s4.png 63.97 KB
  5. Po uspešni prijavi se odpre okno, kjer je potrebno v stranskem meniju (Izdelki) izbrati možnost »Računalniki«.
    s5.png 53.66 KB
  6. V seznamu »Računalniki« spodaj se prikaže ime računalnika do katerega dostopate, izbiro je potrebno potrditi z gumbom »Poveži« (označeno z rdečo).
    s6.png 69.7 KB
  7. Izvrši se prenos datoteke ISL Light.exe (zgoraj se odpre pogovorno okno), ki jo je potrebno zagnati z gumbom »Zaženi« (označeno z rdečo).
    s7.png 73.7 KB
  8. Odpre se novo pogovorno okno kjer je potrebno vpisati dostopno geslo (označeno z rdečo). Vpišete DND geslo, ki ste ga dobili skupaj s PIN kodo od SMS geselnika in pritisnite gumb »Poveži«.
    8.png 38.62 KB
  9. Po uspešni prijavi se odpre sejno okno programa ISL Light od koder lahko dostopate do namizja oddaljenega računalnika na katerega ste se prijavili.
    9.png 43.29 KB